Cyklokros

Cyklokrosovými juniorskými šampiony Hanáková a Hojka

Cyklokrosovými juniorskými šampiony Hanáková a Hojka

Závěrečný desátý závod cyklokrosového seriálu Toi Toi Cupu v Jičíně byl pro mládežnické kategorie zároveň mistrovstvím republiky. Na nové trati v Jičíně v okolí rybníka Šibeňák vybojovali mezi juniory Eliška Hanáková (ČED Bike Team) a František Hojka (Expres CZ – TUFO Team Kolín). Celkovými vítězi Toi Tou Cupu se stali Ondřej Novotný (Dukla Praha) a Hanáková. Jezdci elitních kategorií si medaile rozdělí v sobotu 8. ledna v Kolíně.

V závodu juniorek nejlépe odstartovala Kateřina Hladíková (Brilon Racing Team MB) a v těsném závěsu za ní byly Vanda Dlasková (Auto Škoda Ml. Boleslav) a Julia Kopecky (LRTV Swift), zatímco Hanákové úvod závodu nevyšel. V průběhu závodu se vepředu vykrystalizovala dvojice Kopecky – Dlasková, ale ze zadních pozic kupředu doslova letěla Hanáková. Kopecky setřásla Dlaskovou a zdálo se, že si jede pro mistrovský titul. V závěrečném okruhu však měla pád a před ní se tak dostala Hanáková, třetí skončila Dlasková.

V závodu juniorů jel od startu na čele osamocen Ježek, ale za ním se zformovala šestičlenná skupina pronásledovatelů. Z ní se vydal osamoceně pronásledovat Ježka kolínský jezdec Hojka a do posledního okruhu vjížděl jen s desetivteřinovým odstupem. I ten dokázal smazat a Ježka dojel a oba se střídali na čele závodu, ale náskok nezískal ani jeden, a tak se rozhodovalo ve spurtu. V něm byl silnější Hojka, bronz získal Adam Seeman z TJ Stadion Louny.

Výsledky – MČR:

Juniorky:

1. E. Hanáková (ČED Bike Team) 36:37, 2. Kopecky (LRTV Swift) +20, 3. Dlasková (Auto Škoda Ml. Boleslav) +36, 4. Hladíková (Brilon Racing Team MB) +56, 5. Jeřábková (Brilon Racing Team MB) +2:23, 6. Nováková (Jaroslav Kulhavy Cycling Team) +3:11.

Konečné pořadí Toi Toi Cupu:

1. E. Hanáková 397, 2. Dlasková 381, 3. Nováková 376.

Junioři:

1. Hojka (Expres CZ – TUFO Team Kolín) 39:36, 2. Ježek (Brilon Racing Team MB) +1, 3. Seeman (TJ Stadion Louny) +29, 4. Samec (Brilon Racing Team MB) +46, 5. Kerl (Author team Stupno) +47, 6. Černý (Expres CZ – TUFO Team Kolín) +1:17.

Konečné pořadí Toi Toi Cupu:

1.Ondřej Novotný (Dukla Praha) 371, 2. Hojka 368, 3. Černý 366.

Kadetky:

1. Hrdinová (Cycling Academy Tábor) 26:08, 2. A. Gottwaldová (CP Team) +8, 3. Viková (Dukla Praha) +19.

Kadeti:

  1. Bažant (TJ Sokol Plavy – Cyklo Benda) 23:45, 2. Šumpík (Jaroslav Kulhavy Cycling Team) +3, 3. Kraus (Cycling Academy Tábor) +33.

FOTO Petr Dlask          

Autor článku: Jaroslav Cícha