Kochejte se divokou krajinou ze sedla kol

Kochejte se divokou krajinou ze sedla kol

Nádherné scenérie spatříte, pokud se na kole vydáte do hor. Doslova rájem cyklistů jsou v létě například Jizerské hory, kde vás zdejší cyklotrasy dovedou k nejkrásnějším přírodním úkazůmtohoto regionu i k jeho nejvýznamnějším památkám. Pěkný výlet si uděláte po trase Jizerské 50 anebo okolo řeky Jizery. V Krkonošíchsi musíte dát pozor na oblasti, kam se s kolem nesmí. Bez problémů můžete vyzkoušet například První cyklistickou naučnou stezku v Krkonoších nebo okruh Okolo Rokytnice.

Orlických horách a Podorlicku navštěvují milovníci cyklistiky a inline bruslí Orlické cyklo a inline království. Je to území protkané hustou pavučinou cyklotras a cyklostezek. Tu pravou si podle náročnosti a svých sil najde opravdu každý – rekreační i trénovaný cyklista. Velmi oblíbenou je Královská hřebenovka z Šerlichu k pevnosti Hanička.

Na Šumavě určitě vyzkoušejte Šumavskou magistrálu – dlouhé kilometry nekonečnými lesy a pastvinami přes desítky zaniklých osad. Tato páteřní cyklotrasa měří 163,5 kma je vedena po silnicích i účelových komunikacích. Projet se dá od Železné Rudy po Vyšší Brod.

Jeseníkách doporučujeme všem sportovcům Cyklistické okruhy JES Cyklo v Jeseníku. Přesně sto sedm kilometrů značených okruhů JES cyklo prochází především Sokolským hřbetem nad jesenickými lázněmi a Českou Vsí, zavedou vás však i do Zlatohorské vrchoviny a pod hřebeny Jeseníků. Jezdíte na horském kole a baví vás jízda po úzkých pěšinách? Pak právě pro vás jsou Rychlebské stezkyaLipovské stezky – traily pro horská kola, jejichž smyslem není dojet co nejdál a urazit co největší počet kilometrů, ale užít si jedinečnou krajinu Rychlebských hor a okolí Horní Lipové.

Posledním tipem jsou Beskydy. V jihovýchodním cípu naší vlasti, poblíž slovenské hranice se u rekreační oblasti Lučina klikatí krásné singletraily i nádherné mountainbikové okruhy. Protáhnou vás nádhernou krajinou Bílých Karpata dají ochutnat ryze přírodnímu bikingu.

Zdroj a foto: Česká centrála cestovního ruchu

Autor článku: Filip Švestka

Související

Doporučené