Cyklokros

Mladí cyklokrosaři absolvují soustředění v Táboře

Mladí cyklokrosaři absolvují soustředění v Táboře

Cyklokrosová sezona se rozběhla naplno a již brzo čekají české reprezentanty dva vrcholy sezony. Již první listopadový víkend se pojede mistrovství Evropy v nizozemském Col du Vam a o týden později přijde na řadu závod Světového poháru v Táboře. A právě na jih Čech pozvali reprezentační trenéři Petr Klouček a Petr Dlask mladé jezdce kategorií juniorů a U23 na čtyřdenní soustředění.

„Chceme především kvalitně potrénovat a seznámit se s tratí na niž se pojede závod Světového poháru a hlavně je to poslední tréninkový kemp před mistrovství Evropy,“ řekl Petr Klouček, který prý tréninkový proces konzultuje s Petrem Dlaskem. „Já jezdím více s klukama a on se stará více  o ženy, ale v terénu máme tréninky společné,“ pokračoval Klouček.

Do Tábora přijeli junioři Adam Seeman, Václav Ježek, Jakub Kuba, Filip Samec, Maximilian Kerl a Patrik Černý, juniorky Vanda Dlasková, Kateřina Hladíková, Karla Nováková a Barbora Jeřábková. Z žen kategorie U23 je v Táboře Kristýna Zemanová a ze stejné kategorie mužů Matěj Stránský, Jakub Říman, Pavel Jindřich a Matyáš Fiala.

Tréninkové kilometry polykají jezdci na silnici i v terénu. „Jezdíme na silnici společně, ale holky mívají dávky kratší. Kluci jeli v pondělí 60 km, holky 45 km, dnes s námi jel i Michael Boroš a kluci jeli 85 km a holky 60 km, odpoledne byli všichni v terénu. Zítra je hlavní trénink dopoledne v terénu a odpoledne čeká další dávka na silnici 70 resp. 50 km,“ naznačil co závodníci absolvují Petr Klouček.

Zatím se prý všichni staví do tréninku s elánem. „Ale po prvním předchozím soustředění vím, že přichází únava a potom elán opadá. Všichni jsou zvyklí trénovat jednofázově a málokdo trénuje čtyři dny za sebou,“ poukazuje na realitu český reprezentační trenér.

FOTO Petr Klouček

Autor článku: Jaroslav Cícha